Kenontulokset.com

Onko lotolle strategioita?

Kukapa ei olisi joskus haaveillut voittavansa lotossa? Monille lottoaminen on mukavaa ajanvietettä mutta toisinaan myös voitoista toki haaveillaan, olipa ne sitten minkä kokoisia tahansa. Mutta voiko lottoamiseen käyttää strategioita vai onko kyseessä todella vain peli, jossa tuurilla on merkitystä?

Unsplash

Moni on varmasti joskus täyttänyt ahkerasti kioskilla lottokuponkeja toiveena voittaa edes jonkunlainen summa. Me suomalaiset varsinkin olemme hyvin innokasta lottokansaa ja kioskin lottokuponkeja on joskus täytelty todella ahkerasti. Vaihtoehtoisesti loton pelaamista on saattanut nykypäivänä harrastaa verkossa, jossa valikoimaan mahtuu useita erilaisia lottopelejä. Vaikka isompien voittojen saaminen on harvinaisempaa, on loton pelaaminen silti hauskaa puuhaa. 

Kyseessä on peli, jossa tuurilla on todella iso merkitys. Mutta silti monet ovat jääneet miettimään voisiko eri strategioiden kautta parantaa omia voittomahdollisuuksia myös lotossa. Kyllähän moniin muihinkin rahapeleihin on tarjolla mitä ihmeellisempiä strategioita. Me päätimme tässä artikkelissa katsastaa onko strategioista oikeasti hyötyä.

Strategioita, joita hyödyntää loton pelaamisessa

Olipa kyseessä sitten lottokupongin täyttämistä kioskilla tai loton pelaamista verkossa, joita useampi nettikasino tänä päivänä tarjoaa, voit kokeilla omien voittomahdollisuuksien parantamista seuraavilla vinkeillä. 

Valitse mieluummin satunnaisia numeroita

Meidät tunnetaan todella hyvin siitä, että tykkäämme käyttää lottonumeroina meille tärkeitä lukuja. Niitä ovat yleensä ne, joilla on meille jokin tunnearvo, kuten syntymäpäivä, vuosipäivä tai mikä tahansa muu merkityksellinen päivämäärä. Lotto voi sisältää isoja ja pieniä numeroita, jotka jäävät helposti päivämäärien osalta valitsematta kokonaan. 

Vaikka itselle tärkeiden numeroiden käyttäminen voi tuntua hyvältä, niin loppujen lopuksi lotossa jokaisella numerolla on yhtä suuri todennäköisyys päästä valituksi. Tämän vuoksi myöskään minkään tietyn kaavan noudattaminen ei kannata. On turha yrittää onneaan peräkkäisillä numeroilla tai sellaisia lukuja, joissa kaikissa esiintyy esimerkiksi numero kolme. Tai valita ainoastaan parillisia tai parittomia lukuja. Parempi strategia on sekoittaa lukuja, sillä satunnaisilla numeroilla mahdollisuudet voittoon ovat huomattavasti paremmat.

Mikäli numeroiden valitseminen tuntuu haastavalta, voit aina turvautua pikavalintoihin. Ne eivät noudata mitään strategiaa vaan kyseessä on täysin satunnaiset numerot.

Pelaa porukalla

Yksi mielenkiintoinen tapa pelata lottoa, on pelata porukalla. Lottopoolin voi järjestää esimerkiksi kavereiden kesken tai toimistolla. Porukkalotossa jokainen mukana oleva ostaa lipun ja jos joku sattuu voittamaan, voittopotti jaetaan tasan koko porukan kesken. Itse jättipotin todennäköisyys voi olla pieni, etenkin kun potti pitää jakaa muiden osallistuvien kanssa mutta porukkalotto silti luo hyvät mahdollisuudet voittoihin. Ja porukalla pelaaminen on myös toisaalta hauskempaa. 

Älä unohda pienempiä lottopelejä tai vaihtoehtoisia voittotapoja

Siinä vaiheessa kun jättipotti alkaa nousta, useammat meistä unohtaa täysin pienemmät lotot. Pienempiä pelejä ei kuitenkaan kannata unohtaa, sillä usein niissä on paremmat kertoimet mikä taas mahdollistaa voittojen saamisen todennäköisemmin. Kannattaa erityisesti etsiä pelejä, joissa valitaan kaikista pienemmistä numeroista tai jossa on vähemmän palloja mukana. Toki nämä saattavat maksaa vähemmän palkintorahoja, mutta voittojen todennäköisyys on suurempi kuin isojen jättipottien.

Ylipäätään ihmiset keskittyvät todella paljon nimenomaan jättipotteihin, mikä ei toisaalta ole ihme eikä millään tapaa väärä tapa pelata lottoa. Mutta monesti pienemmät palkinnot on helpompaa voittaa. Lottoa pelatessa kannattaakin kiinnittää huomiota myös vaihtoehtoisiin voittotapoihin, sillä pienemmät palkinnot ovat myös arvokkaita. Pelin säännöt kannattaa lukaista läpi huolella, sillä toisinaan voi käydä niin, että pienempi palkinto jää jopa huomioimatta. 

Unsplash

Muutamilla vinkeillä omaa lottoamista voi parantaa

Loton pelaamiseen ei oikeasti ole olemassa mitään kunnon strategioita, joiden avulla voittoja alkaisi yhtäkkiä napsahtelemaan enemmän. Mutta muutamia yllä mainittuja vinkkejä voi silti kokeilla, ihan vaikka vaihtelun vuoksikin. Loppujen lopuksi lottoaminen on kumminkin hauskaa ajanvietettä.